Wij en de Boerderij

Zorgboerderij de Hardel Hoeve is van oorsprong een gemengd bedrijf, met varkens, koeien en kippen. De derde generatie heeft het bedrijf opgesplitst in een varkenshouderij en een melkveehouderij, beide erven zijn hierdoor met elkaar verweven.

Het ontstaan van de naam reikt tot ver in het verleden. In 1349 werd het gebied vlakbij de boerderij ‘Hardel’ genoemd. Dit kon meerdere betekenissen hebben, zoals een plek met vastere bodem dan het omringende land, een open plek in een haagbeukenbos of oordeel, waar later de Oordeelsestraat naar vernoemd is.

Joyce zag als vierde generatie haar kans om op de voormalige melkveehouderij, haar passie voor het begeleiden van mensen met een hulpvraag te combineren met haar droom. Om samen met haar ouders een zorgboerderij op te starten, zodat het een heus gezinsbedrijf blijft.

Joyce heeft naast de diploma’s SPW 4 activiteitenbegeleiding en SPH diverse cursussen gevolgd. Na ruim 4 jaar bij Amarant werkzaam te zijn heeft Joyce ervaring opgedaan met diverse doelgroepen en uiteenlopende hulpvragen. Klik op de link naar Linkedin voor meer info!

Zorgboerderij de Hardel Hoeve vind multidisciplinair werken erg belangrijk, het team bestaat uit een full time logopedist, full time orthopedagoog en een full time SPH’er. Kwalitatieve professionele zorg staat hoog in het vaandel. Onze zorgboerderij heeft het kwaliteitskeurmerk ‘Kwaliteit laat je zien’ van de Federatie Landbouw en Zorg.

Door de boerderij nieuw leven in te blazen, willen we kinderen en jongvolwassenen de mogelijkheid bieden, om samen het boerenleven, de rust, ruimte regelmaat en de schoonheden van de natuur te beleven, op en rond onze boerderij. Sinds februari 2013 is de zorgboerderij geopend, deze heeft een kleinschalig karakter, de nieuwe sfeervolle kantine is net zoals de nieuw aangelegde tuinen en paden ruimtelijk en geheel rolstoeltoegankelijk!

Onze boerderij is structureel van maandag tot en met zaterdag geopend, logeer weekenden geopend in overleg.