Moestuin

Op Zorgboerderij de Hardel Hoeve kweken we samen onze eigen groenten en fruit in onze moestuin! We willen graag de kinderen spelenderwijs, op een natuurlijke en educatieve manier kennis laten maken wat er bij komt kijken om eigen groenten en fruit te kweken! Welke seizoenen er zijn, hoe er gezaaid, geplant, verzorgd en geoogst moet worden. Hoe het groeit en bloeit maar uiteraard ook proeft! Zo leren de kinderen en jongeren, wat het is en hoe het smaakt. (en het niet in de supermarkt gemaakt wordt) Zodat hun bewustwording, betrokkenheid als hun smaakontwikkeling gestimuleerd wordt!

In onze moestuin groeit er divers fruit zoals: aardbeien, frambozen, braambessen, druiven, rode en blauwe bessen, kiwi’s en hebben we appelbomen, pruimenbomen en een heus perenhuis, waar de perenbomen in een stalen constructie groeien in de vorm van een huis.

Daarnaast hebben we diverse groenten zoals courgettes, boerenkool, sla, diverse kruiden, boontjes, uien, soep pompoenen, sier pompoenen, sier maïs enz enz.

Al deze lekkere zelf gekweekte dingen worden in onze eigen keuken bereid, met behulp van de keuken prinsen en prinsessen. bv. Een salade of soepje voor bij de lunch, een smoothy,  jam, taart een warme maaltijd tijdens het logeren enz. enz.