Activiteiten

Op deze pagina willen we u een impressie geven van ons uiteenlopende activiteiten – aanbod!
We willen de kinderen en jongeren graag stimuleren, prikkelen en uitdagen in zowel hun praktische als sociale vaardigheden. We betrekken ze graag met hun creativiteit en fantasie bij het verder door ontwikkelen, invullen en aankleden van onze boerderij. Zo maken onze boeren en boerinnen mooie creaties die we tevens te koop aanbieden in ons boerderij winkeltje!
Dit doen we omdat we betrokkenheid, participatie en medezeggenschap belangrijk vinden. Om de autonomie van het kind te versterken, zonder voorbij te gaan aan het ‘kind mogen zijn’. Het niet verzorgd worden door, maar het samen zorgen voor plant en dier, zorgt voor veel voldoening en succeservaringen.

Samen met vaste begeleiding wordt er aan persoonlijke leerdoelen gewerkt, zodat de kinderen spelenderwijs zich in een natuurlijke omgeving kunnen ontwikkelen, waardoor vaardigheden, zelfstandigheid en de zelfredzaamheid vergroot kunnen worden.

Op de boerderij staat zorg op maat, kleinschaligheid, een huiselijke sfeer en het dialoog centraal, we vinden het belangrijk dat zowel ouders als kinderen zich hier thuis, gehoord, gezien en begrepen voelen. De kinderen willen we een leeromgeving bieden waar ze zichzelf kunnen zijn en waar plezier en geborgenheid vooropstaat. Ouders willen we tegelijkertijd graag in de thuissituatie ontlasten. Waardoor we een stukje zorg samen met hun op kunnen vangen.

Klik op de foto’s voor meer informatie!

Volg ons op Facebook en Instagram voor de laatste nieuwtjes!